вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / В търсене на причините за насилието сред децата

В търсене на причините за насилието сред децата

Какви са факторите, които влияят на агресията сред децата и къде те са най-уязвими – коментира в еМисия България доц. Лидия Василева от Института за изследване на населението при БАН.

„Първият и най-важен контекст, където започват проблемите, е семейството, а след това е училището. Досега проследявахме тормозът между децата и не сме и предполагали, че децата може да тормозят учителите“, каза доц. Василева.

Тя допълни, че това го правят деца, които са стресирани от училището.

„В юношеството авторитетът се търси извън родителите и учителите. Децата сами си търсят, защото са се уморили от старите авторитети, но той не винаги е положителен“, подчерта експертът.

Тя отбеляза, че ново явление е агресията, която проявяват деца, чиито родители работят в чужбина.

„Засега обаче нямаме целененасочено изследване, но тези деца не могат да бъдат компенсирани с други роднини, когато липсват родителтите. Едно скайп общуване е абсолютно недостатъчно“, допълни тя.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …