понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / В търсене на най-добрия квартал в София

В търсене на най-добрия квартал в София

Един млад мъж се заема с идеалната задача да направи класация по рейтинг за качеството на живот в столичните квартали. Той е ИТ специалист, учи „изкуствен интелект“ в СУ „Св. Климент Охридски“, казва се Тодор Цонков и от две седмици работи онлайн платформата му kvartali.info.

Спор кой е най-добрият квартал в София става причина да разработи системата си за рейтинг. Тя дава възможност да се оцени всеки квартал по местоположение, инфраструктура, паркове, учреждения, както и магазини, и заведения.

„За момента водачи са кварталите Изток и Изгрев. Най-ниско оценени са приферните квартали. В момента го правим с идеална цел – хората да са доволни“, казва Тодор Цонков.

Данните и коментарите от сайта му ще бъдат от полза на хората, които планират да си купят жилище или пък да развиват бизнес в определен район на града. Могат да бъдат полезни и за визията на Столичната община за развитието на всеки район.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …