сряда , 18 юли 2018
Начало / Жива връзка / В навечерието на фолклорните фестивали в Европа и Северна Америка – „На Мегдана на Другата България“ и „Верея“

В навечерието на фолклорните фестивали в Европа и Северна Америка – „На Мегдана на Другата България“ и „Верея“

Само след 10 дни в четири различни държави на два континента ще се проведат фолклорни фестивали. За седма поредна година Чикаго отново е домакин на фестивал „Верея“, станал любим на множество наши сънародници в Северна Америка.

По същото време е и второто издание на „Верея“ в Стара Загора. Испанският град Гандия е домакин на третия пътуващ събор „На Мегдана на Другата България“, самодейни български групи от Европа ще огласят с български ритми крайбрежния град. По същото време самодейци ще танцуват и в Монреал, Канада.

Какви изненади се подготвят и за всичко, което вълнува любителите на народните песни и танци – разговаряме със създателя и организатор на фестивала Константин Маринов.

„Тази година ще участват 20 състава. Хубаво е, че много детски формации проявяват интерес към фестивала. Отново ще дойдат групи от Ню Йорк, Бостън, Атланта, Денвър, Лос Анджелис, Орландо, Тампа, Сейнт Луис и от други американски градове“, разказа Маринов.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …