сряда , 21 март 2018
Начало / Жива връзка / В името на демокрацията хиляди излизат на протести в Америка

В името на демокрацията хиляди излизат на протести в Америка

Протестна група, участвала в организирането на Женския марш на 21 януари, подготвя нова масова стачка в цяла Америка, която се очаква да излезе и извън пределите на страната.

Според множество групи в социалните мрежи, десетки хиляди души няма да отидат на работа в петък, 17 февруари, и ще се включат в мирните протести, които ще бъдат под надслов: „Да си върнем демокрацията“:

Денят на протеста не е избран случайно. Той е веднага след „Деня без имигранти“, който бе белязан от многохилядни протести в цялата страна. Шествията имаха за цел да покажат приноса на работещите имигранти в Америка към икономическия растеж на страната.

Сред конкретните искания на хората ще бъдат премахване на авторитарния подход при управление на страната, зачитане на всички изконни човешки и граждански права на всички социални и религиозни групи, включително имигрантите и хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

Същевременно още един масов протест набира скорост. Зад него стоят отново хората, събраха милиони в цялата страна на 21 януари.

Престоящото събитие е планирано за 8 март, Международния ден на жената, и ще премине под надслов „Ден без жени“.

Демонстрацията ще бъде в името на това всяка общност в Америка, независимо от раса и религия, да се обедини в името на любовта, свободата и равните права на жените.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …