четвъртък , 23 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Разговор за всичко: В дома на Георги Мамалев
DIKOV_MAMALEV_PART_1 картинка

Разговор за всичко: В дома на Георги Мамалев

“Добре съм! Играя хубави неща. Доста работа свърших в различни области, снимах интересни филми, играх интересни роли, семейството ми е добре, имам внучка, синовете ми са добре и работят и двамата“, така обобщи живота си в момента актьорът Георги Мамалев.

Той даде пространно интервю в дома си пред своя стар приятел Сашо Диков и предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Двамата си поговориха свободно за куп неща – за преди и сега, за старите и бъдещите роли, за турнето му в Австралия, за състоянието на културата и политиката у нас, за Европа и исляма, за политическата коректност и грешките.

„Ние нямаме възпитание и култура, както много други европейски народи като унгарците, чехите, поляците. Каквото и да говорим, че сме много велики, много страшни, много невероятни – айде по-кротко“, казва актьорът.

Той изрецитира стихотворението на Христо Ботев „Борба“, което според него илюстрира случващото се и днес. Не сме имали толкова подготвени хора, които да са готови да направят промяната така, както трябва, не сме достатъчно патриоти, смята Мамалев.

На въпроса къде сме сгрешили, той отговаря: „Може би трябваше да бъдем по-взискателни, по-сурови, да бъдем докрай в изискванията си. Може би някак си се подлъгахме и се оставихме да ни подлъжат. Някак си този уютец на една голяма част от хората, които можеха да бъдат крайно недоволни, ни хареса и в тази обстановка ние стигнахме до никъде.

Може би трябваше да бъдем по-борбени докрай, да не позволяваме (както те се наричат) политическият елит да загърбва проблемите на народа и на държавата. Ако ние бяхме по-единни и по-взискателни, резултатите можеха да бъдат по-добри.“

Чуйте двете части на целия разговор с актьора Георги Мамалев:

Вижте също

DIKOV_GEORGI_PEEV картинка

Георги Пеев за живота между отчаянието и надеждата с два присадени органа

„Много малко неща ме плашат, аз съм човек, който не се страхува почти от нищо. …

2 Коментари

  1. дрънкулчо@абв

    Мамале-е-ев … фантазираш си … относно посещенията си в чужбина … твоите интерпретации за „българската“ ракия/вино в чужбина са „основани“ на изключения …

    … ти си пич, ама го преиграваш, винаги си го преигравал … филми, театър, Оркюестър без Име … няма лошо, артист си в края на краищата … но като стане дъ-ъ-ълго, както в твоя случай, става/ш БАЙГЪН … :)

  2. Нели Димитрова

    Чудесно, искрено интервю!