четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Жива връзка / Уволниха сервитьор в Калифорния, поискал документи за гражданство на клиенти

Уволниха сервитьор в Калифорния, поискал документи за гражданство на клиенти

Сервитьор в Калифорния беше уволнен, след като поискал от клиенти документи, които удостоверяват гражданството им. Защо случаят предизвика широк отзук отвъд Океана – разказва кореспондентът ни във Финикс Ивайло Везенков.

„Историята се развива на 11 март в Хънтингтън бийч, в Калифорния. Келнерът се обърнал към някои от клиентите и поискал документи, с които да удостоверят, че са американски граждани. Това събудило гнева на хората, които били в заведението. А скандалът бързо се разпространи в медиите и социалните мрежи“, обясни кореспондентът ни.

„Случката доби популярност, след като една от засегнатите, сподели във „Фейсбук“ и „Туитър“ какво се е случило в заведението. Това доби бърза популярност и множество коментири в социалните мрежи, а медиите хванаха вълната и се възползваха от интереса към темата. Собствениците на заведението излязоха с официално становище. По никакъв начин не се опитаха да покрият постъпката на своя служител, а го направиха бивш служител. Те подчертават в изявлението, че винаги са се отнасяли с респект към различните и чужденците, които посещават заведението им“, разказа още Ивайло Везенков.

По думите му подобни случаи спорадично се появяват в медиите в Съединените щати.

В случая прави впечатление санкцията на обществото и как подобни неща биват анатемосани моментално, изтъкна кореспондентът ни.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …