понеделник , 21 май 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Уволнения и заплахи срещу свидетели по аферата „Суджук-гейт“. Недосегаем ли е ексдепутатът Живко Мартинов?

Уволнения и заплахи срещу свидетели по аферата „Суджук-гейт“. Недосегаем ли е ексдепутатът Живко Мартинов?

Нови разкрития по случая „Суджук-гейт“. Журналистът от „Бивол“ Димитър Стоянов разказа в студиото на еМисия България за своето разследване от Добрич по аферата с привкус на месо. По думите му има системен натиск, който се оказва върху свидетели, дали показания срещу Живко Мартинов. Според Стоянов директорът на ВиК Добрич е бил уволнен, след като дал показания срещу бившия депутат от ГРЕБ, а очевидци на рекета от страна на екс депутата твърдят, че основните свидетели на държавното обвинение по аферата със суджуците е бил „поръчан за елиминация“ за сумата от 15 000 евро.

„Прекарах доста време в Добруджа и стигнах до информация, която до сега не беше публикувана в медиите. Добрич не се е променил от 90-те години насам, има страх и напрежение от силните на деня. Традиционни и изпитани форми на натиск – братовчеди и хора в обкръжението на Живко Мартинов налагат натиск върху обикновените хора. Има очевидци, които разказват, че г-н Мартниов е ракарвал суджуци и калкани по кулоарите на Народното събрание. Според мен Мартинов ще бъде осъден, защото е изкупителна жертва. Тази афера беше осветена в момент, когато доверието към правителството е ниско“, заяви Стоянов.

В предаването беше показан запис, в който човек от обкръжението на Мартинов проговаря за рекета и натиска, който е оказвал Мартинов.

Още от еМисия България – ТУК.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …