понеделник , 23 юли 2018
Начало / Жива връзка / Успелите българи: Историята на Мариана, която има студио за танци в САЩ

Успелите българи: Историята на Мариана, която има студио за танци в САЩ

И в сряда кореспондентът ни Ивайло Везенков ни среща с една успяла българка, която е сбъднала и българската, и американската мечта.

Тя пристига в Съединените щати преди 15 години. При нея изненадите от живота там започват още в началото.

Днес Мариана има свое студио за спортни танци. При нея идват десетки хора на различна възраст и от целия свят. Различията обаче нямат никакво значение, защото ги събират танците и тяхната учителка.

Мариана, която преподава спортни танци вече 15 години, прилича на хората, които не приемат това за работа, а за начин на живот.

„Тук намерих нови приятели. В началото много ми липсваха всички от България, но с времето успях и тук да създам такива връзки“, признава Мариана.

„В студиото си правим и партита, носим храна. Идеята е да има усмивки. Искам да им покажа българското гостоприемство. Тук забелязах, че хората са много добри към непознати, винаги ти помагат, ако имаш нужда. Това трябва да разберем в България, че трябва да си помагаме един на друг“, категорична е българката.

В студиото работният език е английски, но вече всеки от международна група за танци знае поне няколко думи и на български.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …