неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Уроци по български език и култура – на един клик разстояние

Уроци по български език и култура – на един клик разстояние

Български природни забележителности вместо полезни изкопаеми, виртуални обиколки на българските градове и села и всичко за българските традиции, култура и дори храна.

Това са само част от нещата, на които български преподаватели учат българчетата в чужбина, благодарение на интернет платформа за онлайн уроци – т.нар. виртуална класна стая.

Сайтът е създаден изцяло от български екип преди три години и цели да даде допълнителни знания на учениците, за много от които българският език е втори, тъй като са родени зад граница.

Идеята на тези уроци не е да заменят традиционните неделни училища, а да помагат на децата да запълнят пропуските и затвърдят знанията си за българската култура чрез усвояването на езика, обяснява Вероника Рачева, директор „Учебна дейност“.

Децата могат да избират от разнообразни курсове, изцяло адаптирани и съобразени с тяхното ниво и интереси, като разполагат с редица инструменти за онагледяване на преподаваното.

На места, където липсват дори неделни училища, платформата е още по-актуална, като единственото необходимо е компютър, микрофон и слушалки.

Повече за иновативната идея разказва репортерът ни Флорина Иванова:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …