сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Урок по милосърдие

Урок по милосърдие

Урок по милосърдие и реални практически примери за прилагането му дадоха д-р Силвия Паскалева и художничката Вихра Григорова, предствавителки на най-голямата организация за жени, представена в 125 страни по света.

„Милосърдието е необятна дума. То може да бъде проявено по различни начини и ситуации и често, когато такъв акт се извърши, той не се афишира. За мен това е милосърдие“, посочи Силвия.

„Има едно условие за него – трябва да имаш сърце, за да може да е мило“, допълни Вихра.

Двете жени споделиха, че дейността им е в различни посоки от подпомагане на домове за възрастни хора до проекти за образование.

Такава е и последната им инициатива – „История славянобългарская“ да стигне до десетки библиотеки по света.

Вихра Григорова обясни, че идеята се е появила  с наближаване на 250-та годишнина от появата на Историята на Паисий Хилендарски. Преиздедена е втората Харитонова прибавка, който преписва ръкописа близо 70 години след Паисий, но и добавя нови неща.

„Целта ни бе да стигне до максимален брой библиотеки на университети по света, където има катедри, в които се учи славянска филология, българска история, литература“, допълни Вихра.

Как жените от Международен клуб за милосърдие „Сороптимист Интернeшънъл“ реално помагат на хора в нужда – вижте повече във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …