понеделник , 16 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Урок по човечност, идеализъм и отборен дух от 12-годишни футболисти

Урок по човечност, идеализъм и отборен дух от 12-годишни футболисти

Представяме ви един отбор в истинския смисъл на думата. Тези деца са част от футболен тим до 12 години. От няколко месеца те работят заедно със своя треньор Борислав Костурков и постепенно създават изключително сплотен колектив.

Част от тима е и Кай, който идва чак от далечна Америка, но бързо се вписва в колектива. Всъщност Кай говори български така, както се представя и на терена – почти перфектно. Момчето с радост разказа пред „Спорно за спорта“ за своята осъществена мечта – да играе футбол.

Друг от лидерите в отбора е Христо, който е категоричен, че трудности винаги има, дори и на крехката възраст от 12 години. Важното обаче е тимът заедно да преминава препятствията и никога да не губи отборния си дух.

„В отбора се разбираме много добре. Понякога, когато имаме проблеми, ги решаваме не с насилие, никакви лоши думи не казваме. Ние сме едно цяло с този отбор. Ако един го няма, всичко липсва“, категоричен е Христо.

Малките футболисти са убедени, че за да успеят, трябва да дават 100% от себе си на този спорт, дори и извън тренировките.

Ето как 12-годишните футболни таланти могат да вдъхнат не само надежда за бъдещето на спорта, но и да ни дадат урок за стойностните и чисти неща в живота.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …