петък , 16 ноември 2018
Начало / Новини / Ураганният вятър затвори Банско, Доналд Тръмп обяви награди за “фалшиви новини” и още от новините на Би Ай Ти на 18 януари

Ураганният вятър затвори Банско, Доналд Тръмп обяви награди за “фалшиви новини” и още от новините на Би Ай Ти на 18 януари

Бедствено положение заради силния вятър беше обявено в община Смолян. Някои пътища са затворени заради паднали и изкоренени дървета. Има и прекъснато електрозахранване. Жълт код за силен вятър е обявен за цялата страна за днес. Ураганният вятър затвори Банско, стана ясно от официалната страница на курорта във Фейсбук.

Вотът на недоверие срещу кабинета Борисов 3 ще бъде обсъден и гласуван на 23 януари. След като вчера БСП внесе вота заради провал на правителството в борбата срещу корупцията, днес депутатите решиха да заседават извънредно във вторник от 13 часа.

Народното събрание ратифицира с пълно единодушие договора за добросъседство с Македония. Той беше подписан през август миналата година от премиерите Борисов и Заев, а македонският парламент също го ратифицира. Въпреки, че подкрепиха договора, от БСП имаха забележки.

52-ма души загинаха след като автобус се запали в северозападната част на Казахстан. Петима от пътниците са успели да се измъкнат от горящия автобус и са изпратени в близките болници. Според местни медии повечето хора в автобуса са били граждани на Узбекистан. Причината превозното средство да се запали засега не е ясна.

Американският президент Доналд Тръмп обяви в социалната мрежа Туитър награди за “фалшиви новини”. Необичайната инициатива провокира поредната вълна от критики към Белия дом.

Тези и още новини вижте във видеото.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …