понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Университетски преподаватели оповестиха своя манифест „За Републиката“

Университетски преподаватели оповестиха своя манифест „За Републиката“

На 3 март в София бе оповестено създаването на манифест „За Републиката“. Авторите са университетски преподаватели и тяхната цел е да мобилизират гражданската енергия за публични и открити дебати.

Манифестът е създаден от Александър Кьосев, Антоний Тодоров, Евгений Дайнов и Огнян Минчев.

Според текста на манифеста „републиката е паднала в прахта и само ние, гражданите, изправяйки се, можем да изправим и нея.

Този манифест има за цел да постави тези въпроси и да направи опит за гражданско обединение за натиск върху институциите на държавата и на властта. С цел реформите на българската държава да бъдат възстановени категорично, без забавяне и без излишни компромиси. Той също така има цел да постави пред българското общество приоритета за това граждански активните хора да се обединяват и да изискват тези неща да се случат, защото няма кой друг да окаже натиск“, каза Огнян Минчев.

Освен манифеста има създаден сайт, който си поставя за цел да бъде платформа за идеи, препоръки и дебати по значими теми.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …