събота , 21 юли 2018
Начало / Жива връзка / Уникалните китайски постижения – най-високият мост в света и плаващата пътека събраха погледите на света

Уникалните китайски постижения – най-високият мост в света и плаващата пътека събраха погледите на света

Китай може да се похвали и със своите постижения. Въпреки замърсения въздух, който е основната тема в страната през последните дни, държавата успява да влезе в световните заглавия и с няколко изключително положителни новини.

Там беше открит официално най-високият мост в света, както и едни красиви произведения на изкуството. Дъч Бридж е най-високият мост в света. Внушителната постройка се намира на 565 метра височина. Дължината на съоръжението е един километър и 340 метра и свързва двата града Хуан-Уей и Шуй-Ченг.

Благодарение на моста сега хората могат да стигнат от единия до другия град за малко по-малко от час, докато преди това е отнемало над четири часа. Мостът официално беше завършен на 10 септември миналата година, а на 29-ти декември беше отворен за свободно ползване. Преди да бъде завършен рекорда за най-висок мост се държеше отново от Китай. Всъщност 4-те най-високи моста в света за именно там.

Другата положителна новина, с която Китай влиза в новините, са тези красиви скулптури, които бяха подготвени за за ежегодния фестивал в града Харбин.

Участници от цял свят старателно дооформяха своите произведения на изкуството, за да спечелят първото място.Самата изработка на ледените елементи е започнала в средата на декември, а участниците от целия свят с нетърпение днес дочакаха да видят светлинното шоу, което са сътворили. А резултатът е феерия от светлини и лед. Замъци, тунели, пирамиди, дори малък макет на китайската стена са само част от ледените приказни елементи, които скулпторите са сътворили.

С толкова много лед няма как да не се намери и една ледена пързалка, като тази на която този малчуган се пързаля. Участниците се състезават в пет категории: снежни събития и дейности, култура, мода, търговия и спорт.

Освен тези две положителни новини, китайците могат да се похвалят и с единствената по рода си плаваща пътека. Съоръжението е с обща дължина 50 хиляди метра и се намира в провинцията Гуизхау. То отвори врати за посетители веднага след новогодишната вечер и се радва на голяма посещаемост. Там може да се разходите из реката без да се намокрите.

Самото откриване премина с водна хореография, а зрителите успяха да се насладят от първият ред на церемонията.

Вижте повече за постиженията през последните години в страната в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …