неделя , 16 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Убиецът на Яна в Борисовата градина се отказа от адвокатите си. Докога ще се точи делото на Чеци?

Убиецът на Яна в Борисовата градина се отказа от адвокатите си. Докога ще се точи делото на Чеци?

Николай Русинов-Чеци – който е подсъдим за убийството на Яна Христова в Борисовата градина се отказа от адвокатите си.  Това стана на днешното заседание на съда. Причината е, че върховните магистрати са „извили ръцете“ на защитниците му, защото дали ход на делото.

Малко преди отказа му, адвокатите пък поискали делото да се отложи, защото час по-късно им предстояло дело срещу Сумиста и трима от „Килърите“.

Докога ще се точи процесът – еМисия България потърси за коментар адвокат Григор Вълков, защитник на родителите на Яна.

В началото на разговора обаче, той изрази мнението си за постановлението на МС, което в последния момент попречи на Би Ай Ти да излъчи сензационни кадри от оградата на българо-турската граница, с които разполага.

„Самият факт, че МС с постановление включва оградата като обект на национална сигурност означава, че вие не бива да показвате тези кадри. Може обаче да продължите да търсите отговор кой е допуснал тези пробойни и такова изграждане.  По-добре на този етап е да не се дава конкретна информация, но имате прекрасната възможност да следите и да търсите журналистическа отговорност от тези, които са я изградили“, коментира адв. Вълков.

По случая с Николай Русинов – Чеци, той коментира, че отказът му от адвокатите не е странен ход. Нищо друго не му остана като възможност, освен да оттегли пълномощията си от адвокатите, обясни адвокатът.

„Съдилищата, през които мина това дело, положиха изключителни усилия да съберат допълнителни доказателства и да докажат, че убиецът на Яна е един и това е Николай Русинов – Чеци.

Вижте целия разговор във видеото, а още от еМисия България гледайте ТУК!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …