сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Турция преди избори на фона на цялостна дестабилизация
Снимка: ЕРА

Турция преди избори на фона на цялостна дестабилизация

В неделя предстоят предсрочни парламентарни избори в Турция, на които се очертава сериозна битка между Партията на справедливостта и развитието и Републиканската народна партия. Изборите ще се състоят на фона на цялостна дестабилизация в страната.

За първи път, откакто дойде на власт през 2002 г., управляващата ислямо-консервативна ПСР изгуби десетилетното си мнозинство на парламентарните избори в Турция на 7 юни и не успя да състави самостоятелно правителство.

Само няколко дни преди парламентарните избори в Турция проучванията на общественото мнение сочат, че на предстоящите избори в неделя партията на президента Ердоган ще се изправи пред тежка битка, за да спечели мнозинство.

Междувременно в навечерието на парламентарните избори властите в Турция забраниха на най-голямата платформа за онлайн телевизия да излъчва канали, близки до най-известния противник на управляващите – духовникът в изгнание Фетулах Гюлен.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …