понеделник , 23 юли 2018
Начало / Хайд Парк / Турбуленции 24/7: Ще задейства ли казусът с Цветан Василев глобалния закон „Магнитски“

Турбуленции 24/7: Ще задейства ли казусът с Цветан Василев глобалния закон „Магнитски“

Може ли казусът със собственика на фалиралата банка КТБ Цветан Василев да задейства закона „Магнитски“ в глобалното му значение и какво точно е възможно да се случи като ефект от това – темата в „Хайд парк“ коментира преподавателят по журналистика в Калифорнийския университет Христофор Караджов.

Той обясни, че в САЩ законът „Магнитски“ е бил приет през 2012 г., но през годините досега той не е бил прилаган в глобалното му значение. Глобалният „Магнитски“ променя практиката да се санкционират цели държави и режими, и дава възможност да се сакционират частни лица или институции.

Така че, относно казуса с Цветан Василев, това може да се случи, но няма никаква сигурност, защото не можем да базираме очакванията си на нещо конкретно, обясни още журналистът.

Вижте целия разговор във видеото, а още от „Хайд парк“ – ТУК!

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …

4 коментара

  1. Изключително неприятно е да се слуша коментиращ по телевизията, който непрекъснато ъ-ка. Имам предвид г-н Караджов , беше голяма мъка да се слуша този господин. Моля да се има предвид от водещите когато канят коментиращи с такъв начин на говорене. Все пак тази телевизия се гледа от хиляди зрители.Иначе нищо лично към Хр.Караджов.

  2. Виктория

    Ще задейства според мен само по-бързия му път към затвора. Не може да въртиш далавери и да крадеш с години пред очите на всички и после да се правиш на жертва.

  3. Нищо няма да се задейства, стига лъгали хората. На черното не може да се каже бяло, както и на Василев, че е жертва.

  4. Ако САЩ имат интерес може и да се задейства . Същото е като с правата на човека , защитават ги ако имат интерес . Двойният стандарт и лицемерието са нещо обикновено за тяхната политика .