вторник , 17 юли 2018
Начало / Хайд Парк / Турбуленции 24/7 – коментира Татяна Дончева

Турбуленции 24/7 – коментира Татяна Дончева

Нямаме информационен достъп до голямата политика, има нещо объркано в новините на медиите ни. Навсякъде те почват със световните новини (в случая срещата Г-20 – бел.ред.), като се стараят да извадят онова, което засяга страните им, а у нас се почва с криминалната кроника и сметището на Ихтиман и някъде в края са нагъчкани за по-малко от минута всички световни новини.

Това отбелязва в „Хайд парк“ Татяна Дончева, председател на „Движение 21“, която обсъди последните политически турбуленции у нас и в света – срещата Г-20, „дракането“ в парламента, скандала Радев-Борисов, темата с изстребителите, казуса КТБ, присвояването на генералските знания и др.

Един от най-големите проблеми на българската политика, е разбирането, че политическо решение е решение без аргументи, а то трябва да бъде най-аргументираното, убедена е Дончева.

Стенограмата за КТБ не е израз за истината, независимо от секретния й характер, а на предпоставено решение да се затвори банката, което не е следвало от финансовото й състояние, а да могат да разпарчетосат активите й кой както иска, докато дребните служители и фирми – кучета ги яли, коментира тя по темата КТБ.

По думите й това, което твърдят Сотор Цацаров и Иван Искров, е „абсолютна простотия“. Дупката в КТБ е счетоводна, а не фактическа, категорична е Дончева.

Дончева коментира подробно и темата с изстребителите, като според нея имаме нужда от обновяване, и то от позицията на страна, на която може да се наложи да се защитава самостоятелно.

Имаме две възможности – Ф-16 или „Грипен“ – или МиГ-ове, които безконечно и ако може само в Русия да ремонтираме, каза тя.

Според Дончева американското лоби е много мощно и ще ни внушава, че избор на който и да е неамерикански самолет е антинатовско решение.

Чуйте целия й коментар на последните събития:

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …