петък , 18 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Хайд Парк / Турбуленции 24/7: Антикорупция – коментират адв. Надежда Йорданова и Николай Иванов
pavelkorupcia

Турбуленции 24/7: Антикорупция – коментират адв. Надежда Йорданова и Николай Иванов

След 16-месечно разследване обвинителният акт срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров бе внесен в Специализирания наказателен съд.

В „Хайд парк“ адв. Диана Ангелова коментира по телефона какво от мегаобвиненията през април 2016 г., зад които тогава застана дори премиерът Бойко Борисов, стигнаха до съда.

По думите й става все по-ясно, че прокуратурата не е обективна и действа само с обвинителен уклон – и то по отношение на лицата, за които според нея „има указания“.

Не се спазва закона за това като ти се повдигне обвинение, да се запознаеш с доказателствата, върху които то се изгражда, това става в последния момент и нито едно наше искане за събиране на нови доказателства не беше уважено, оплака се Ангелова, според която сега съдебната фаза на делото ще трябва да компенсира това.

В студиото пък гостуваха експертът по антикорупция Николай Иванов и адв. Надежда Йорданова,

представител на „Да, България“, една от партиите, които поискаха президентско вето върху три закона.

Те коментираха подорбно политическите опити на ГЕРБ и БСП върху темата антикорупция, измененията в НПК и Закона за съдебната власт, които притесниха извънпарламентарните опозиционни партии, новия антикорупционен закон и орган, неговата роля, начин на работа и правомощия и др. Какви са шансовете и какви са опасностите – чуйте:

Вижте също

purvadama

Какво работи първата дама и трябва ли да има отделна институция за съпругата на президента

През изминалата седмица френският президент Емануел Макрон се опита да въведе официален статут на първата …