вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Цветелина Узунова и Стояна Геогриева за имиджа на хората във властта

Цветелина Узунова и Стояна Геогриева за имиджа на хората във властта

Започна периодът за регистрация на партиите за участие в президентските избори, но не всички кандидати са ясни. Живеем с усещането за изборна надпревара, но без кандидати.
ПР ходовете и визията на ясните и неясни кандидати коментираха колегите журналисти Цветелина Узунова и Стояна Георгиева.

„За първи път преживяваме един такъв период преди толкова важната надпревара. Ключови части от пъзела ги няма“, коментира Узунова. Според Георгиева е очевидно, че най-голямата политическа сила, чиито кандидати имат шансове, ще претендира за служебна победа.

„ДПС все още не са заявили кого ще подкрепят. Те гледат на президентските избори като начало на преструктуриране на властта в България“, посочи Цветелина Узунова.

Стояна Георгиева е на мнение, че очевидно имиджът на президента няма значение, тък като кандидатите отдавна трябваше да бъдат на терена и да има политически и обществен дебат и възможност да се задават въпроси. По думите й, същински мажоритарен избор няма как да се състои и хората ще гласуват партийно. Според Георгиева именно на това разчитат политическите централи.

„Партиите много закъсняха. Имаше нужда от един голям дебат за правомощията на президента и имиджа на бъдещия държавен глава. На всички ни се иска този човек да бъде адекватен. Живеем в тотално нов свят. Социалните мрежи са съвременните площади на 21 век. За секунди хората се обединяват и всеки един политик, който ще заявява желанието си да заеме висок пост, неизменно ще трябва да се съобразява с това. Българските политици се опитват, но мисля, че сме доста назад“, посочи Цветелина Узунова.

Според Стояна Георгиева през годините преди и малко след началото на прехода единствените подготвени политици са били от БКП. „В началото имаше една самонаправила се политическа генерация, дошла от нищото. Постепенно забелязваме, че има сериозни опити за култивиране на политици. Формата се определя от съдържанието, а съдържанието на българската политика е крайно незадоволително и унизително спрямо обществените очаквания и това, което политиците дължат като слуги на гражданите“, категорична е Геогрива.

Вижте целия разговор с Цветелина Узунова и Стояна Георгиева за имиджа на българските политици в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …