петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Цветан Цветанов: С Янева не съм разговарял от 2013 г.
Източник: БГНЕС

Цветан Цветанов: С Янева не съм разговарял от 2013 г.

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов заяви категорично, че не е разговарял с бившия председател на СГС Владимира Янева от момента, в който са му били повдигнати обвинения в началото на 2013 г.

Отговорът на Цветанов бе след въпрос на водещия Сашо Диков дали знае е говорил с Янева защо Цацаров е настоявал пред нея той да бъде осъден.

Цветанов подчерта, че никога не е афиширал познанството си с Янева, а единствено е казвал, че познава нея и семейството ѝ

„Мога да кажа, че имаше определен натиск да бъда осъден. Ако проследите внимателно всяко едно дело, водено срещу мен, ще видите, че има сигнали за опити за осъждането им. Не бих могъл да предполагам откъде е идвал натискът“, каза още той.

Запитан защо са се променили отношенията му с премиера Бойко Борисов и защо не е станал вътрешен министър във второто правителство на ГЕРБ, Цветанов отвърна: „Имаше обективни причини да не бъда вътрешен министър и това беше част от сценария, който се разигра през 2013 г. от април месец, когато беше предизборната кампания за парламентарните избори. Знаете, че по един анонимен сигнал лидерът на социалистите ме набеди пред прокуратурата и бяха образувани 3 дела. Нямаше да бъде морално и естествено да бъда предложен за вътрешен министър от премиера Борисов“.

„Ще съдя Станишев заради това, че беше човекът, който създаде хаос в държавата и създаде условия и предпоставки да може да бъде унищожена ГЕРБ. Станишев се опита умело да се възползва от този анонимен сигнал и да въвлече институциите. Както съм казвал и по време на този близо 3-годишен период на репресията към мен,  главният прокурор беше определено подведен от всички наблюдаващи прокурори по тези дела“, подчерта още Цветанов.

По думите му заканите от страна на депутата от ДПС Делян Пеевски от парламентарната трибуна, че „правосъдието ще се занимава с делата на бившия вътрешен министър“ са били опитите за манипулиране на обществото.

„Ако Делян Пеевски ме беше набедил пред прокуратурата със съответните сигнали, както го направи Сергей Станишев, щях да заведа дело и срещу него, но в момента мога да заведа дело за набеждаване само срещу Станишев“, каза още Цветанов.

За бъдещето на управляващата коалиция и отношенията ГЕРБ – РБ, за отношенията му с вътрешния министър Румяна Бъчварова и за референдума на Слави Трифонов – вижте коментара на Цветан Цветанов във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Ангелов

    Господин Диков не се ли убедихте, че вашето присъствие винаги ще бъде цензурирано от сегашните управляващи. Стана така, че не се допуска говоренето по най проблемните въпроси за българите просто като се изключва говора за обсъждания проблем. Така става и сега в новото Ви предаване „Просто Диков“. Питам се докога истината ще продължава да се срива от страдащия все повече и повече български народ? Не знам но в България явно това е правото на словото при нашето демократично общество?…