понеделник , 18 декември 2017
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Цветан Цветанов поиска анкетна комисия да разследва скандала с изтребителите

Цветан Цветанов поиска анкетна комисия да разследва скандала с изтребителите

Атаките на институциите за закупуването на изтребители за българската армия набират нова скорост. Заместникпредседателят на ГЕРБ Цветан Цветанов поиска анкетна комисия да разследва има ли скрити факти в решението на служебното правителство за закупуването на нови самолети. Той обяви това днес във Велико Търново. Президентът Радев пък отговори остро.

Още преди два дни Цветанов публично обяви съмненията си за корупция на най-високо ниво, относно изтребителите. Той директно обвини пресидента Румен Радев.

Цветан Цветанов: Убеден съм, че с тази анкетна комисия ще можем да съберем всички факти и обстоятелства за взимането на това решение на служебния кабинет. И искаме да проверим дали действително има прикриване на някои факти относто кореспонденцията с всички потенциални страни за осъществяването на подобни договори.

Румен Радев: Президентът Румен Радев беше видимо ядосан от атаките на ГЕРБ. Той репликира Цветанов от Горна Оряховица.

Няма как президентът да бъде викан в парламента. Второда си проверяват собствените решения, подписи, графици, които правителството Борисов 2 категорично утвърди, разработи, подписаКоито предишното 43 НС прие. И за които има много ясен график. Ако искат да проверяват тях самитеда го правят.

Как ще приключи сблъсъкът между държавния глава и ГЕРБ – ще стане ясно в Парламента, защото той трябва да вземе решение за анкетната комисия.

 

Вижте също

Борисов склонен да върне мораториума върху лекарствата за прегласуване в парламента, 160 палестинци ранени и 4 загинали в Близкия изток след решението на Тръмп за Йерусалим и още от късните новини на БиАйТи на 15 декември

Премиерът Бойко Борисов е склонен да върне разглеждането на мораториума върху лекарствата за повторно гласуване …