неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Цветан Цветанов: Ние искаме да предпазим българския президент

Цветан Цветанов: Ние искаме да предпазим българския президент

Аз съм добър човек, казва Цветан Цветанов от ГЕБР в отговор на въпрос на Сашо Диков дали не играе „лошото ченге“ на премиера, атакувайки президента Румен Радев с обвинения за корупция.

Той каза, че никога не е споделял директно подобно мнение и обвинение, когато е изразил съмнения за корупционна схема на най-високо ниво – това е било само медийна интерпретация.

Единственото, към което се стремим, е да има прозрачност и как и по какъв начин е отстранен един от участниците в търга (визирайки скандала около изстребителите „Грипен“).

Има държави от ЕС, които са членки на НАТО, които са закупили подобни самолети и там се тресат от спекулациите за възможна корупционна схема, посочи той.

Ние искаме да предпазим българския президент и по този начин, когато парламентарната комисия свърши работата си да бъдат проверени всички факти и обстоятелства, да не се петни името на президента и парламента, който трябва да вземе правилното решение, изцяло почиващо на всички тези прозрачни процедури, добави Цветан Цветанов.

Той отрече да го е жегнал на свой ред намекът на Радев, че разбира повече от апартаменти, а не от авиация.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. Един от най-големите политици на нашето време -Цв. Цв.
    Вземи панелите, трабанта, но свободата ни остави !!!!

  2. Един от най-големите политици на нашето време -Цв. Цв.