понеделник , 25 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Цветан Йончев за управлението на ЦСКА, Гриша Ганчев и автентичността на ЦСКА 1948

Цветан Йончев за управлението на ЦСКА, Гриша Ганчев и автентичността на ЦСКА 1948

Бившият футболист на „армейците“ и треньор Цветан Йончев коментира в интервю за предаването „Спорно за спорта“ управлението на ЦСКА, Гриша Ганчев и автентичността на ЦСКА 1948.

„От наблюденията и информацията, които имам от хора, свързани с ЦСКА, мога да кажа, че единственото положително, което се е случило е, че ЦСКА започва наново и се очертава да няма финансовите проблеми, които имаше досега. Като организация, манталитет на хората, които работят там, и ниво, което ЦСКА е достъгнал през тази година нищо положително не виждам. Може да граша, но мисля, че хората усещат тези неща“, заяви Цветан Йончев.

По думите му Гриша Ганчев е доказал, че може да ръководи бизнес, но, според него, бъдещето ще покаже дали ще се справи с ЦСКА, защото отборът е „доста голяма хапка“.

„Струва ми се, че Пламен Марков е пренебрегнат и изолиран неправилно. А мисля, че той е единственият от ръководството, който знае какво е ЦСКА и какво трябва да се направи. Но за съжаление не виждам той да дава изявления и да мисли за бъдещето“, сподели още Йончев.

Бившият футболист коментира и т.нар. друг червен тим – ЦСКА 1948. „Това не е автентичното ЦСКА. Автентичното ЦСКА, за което всички говорим, че не съществува – наистина е така. То действително не същетвува. Имаме два нови клуба – единият, който започва от Първа лига с лиценза на „Литекс“, а другият започва от аматьорския футбол по законови причини и финансови съображения“, каза Йончев.

„Когато нивото на българския футбол започна да пада преди 20-25 години, то и треньорите започнаха да работят в среда на несигурност и на негативизъм. И в колкото по-слабо първенство продължават да работят, толкова по-неквалифицирани стават треньорите. така стигаме до изключително ниското ниво на българския футбол, от което не може да излезе добър треньор“, смята още бившият футболист и треньор.

Цялото интервю с Цветан Йончев можете да видите във видеото:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …