събота , 24 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Цветан Йончев за битката между Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев и съдбата на ЦСКА

Цветан Йончев за битката между Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев и съдбата на ЦСКА

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Цветан Йончев даде специално интервю за Би Ай Ти, в което коментира ситуацията с отбора на „армейците“ и битката между Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев.

„Аз не мога да определя каква е причината за войната между Ганчев и Домусчиев, но смятам, че една от причините би могла да бъде, че ЦСКА е голямо име и ако някой би могъл да го вземе и управлява както трябва, би могло да донесе много позитиви“, коментира Йончев.

Той посочи, че активите на отбора, който и да ги вземе, би трябвало да обслужват целите на ЦСКА като клуб. „Аз не мисля, че ЦСКА може да бъде чак такъв голям бизнеспроект, който да донесе кой знае какви печалби на който и да е собственик. Но ако излезе на европейска сцена, би могло да повлияе на имиджа на собствениците, което според мен е целта в случая“, посочи Йончев.

По думите му, няма да е прост и кратък процес преминаването на собствеността в други ръце и ще има доста съдебни процеси. „Предстои да видим какво ще се случи“, каза бившият футболист и треньор.
Според него, всичко, което се случва в ЦСКА, а и не само, е една проекция на държавата и виждаме, че дори и с намесата на ЕС не можем още да станем нормална държава, защото не можем да реформираме съдебната си система, която е една от най-важните. „Ако имахме нормална съдебна система, тези неща с ЦСКА нямаше да се случат“, посочи Йончев.

„Трябва да се видят всички фактори, да се огледат всички позиции и да се прецени кое е най-доброто за ЦСКА“, убеден е бившият треньор.

„Ако обвиняваме само държавата, ще отидем в грешна посока. ЦСКА сам си е виновен за много неща, които се случиха“, смята Йончев и добави, че в момента лекуваме тумор, който се е разраснал твърде много, вместо да го отстраним още в зародиш. Той е категоричен, че един авторитетен клуб трябва да се ръководи от авторитетен треньор.

Чуйте целия разговор с Цветан Йончев в следващото видео:

Вижте също

Френски гранд иска Фернандо Каранга. Символични цени за сблъсъка с Лудогорец

Френският гранд „Олимпик“ Марсилия проявява интерес към голмайстора на ЦСКА-София Фернандо Каранга, твърди изданието Tuttomercato. …

Един коментар

  1. Разбирам, че ви е лесно да взимате интервюта от Цецо Йончев, но той малко прекалява. Това че никой не познавал ръководството и треньора било много лошо. Ами допреди година се изредиха 1000 „легенди“ и какво стана? Те са футболисти, рядко се намира някой с акъл. И не знам дали знае, че юношите на отбора, освен в юношеските първенства, играят и в Б група под ръководството на млад и обещаващ треньор. В повечето големи отбори пращат юношите си да играят за отбори от втора или трета лига, да трупат опит, и ако успеят, си ги връщат. Хубавото в ЦСКА е, че като има втори отбор в Б група, всички тренират заедно и няма бюрокрация за трансфер на играчи. Тоя човек е доста голям футболист, но все пак е в Америка. Питайте Стефан Яръмов, той не е особено разпознаваем, но е на напълно друго ниво в тази област.