понеделник , 17 декември 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Цветан и Антоанета Василеви пред Би Ай Ти: За срещите с Моника и Сергей Станишеви, пазаруването на медии и тайните пратеници на ГЕРБ. И още: Кой натисна Пеевски да тръгне срещу КТБ

Цветан и Антоанета Василеви пред Би Ай Ти: За срещите с Моника и Сергей Станишеви, пазаруването на медии и тайните пратеници на ГЕРБ. И още: Кой натисна Пеевски да тръгне срещу КТБ

В предаването „Честно казано“ Би Ай Ти излъчи втората част от ексклузивното интервю на Люба Кулезич с банкера Цветан Василев и съпругата му Антоанета, която за първи път говори пред медия.

Двамата категорично потвърдиха сигнала на гражданско движение „Боец“, че са се срещали с бившия премиер Сергей Станишев и той е бил предупреден за случващото се с КТБ, но въпреки това, не е предупредил съответните органи и институции за готвения погром на банката.

„Разбира се, че съм се срещал със Сергей Станишев – виждали сме се със съпругата му Моника Станишева в техния дом в Симеоново поне два пъти в началото на юни 2014 г. Гриша Ганчев също беше на тези разговори като свидетел“, заяви Цветан Василев.

„Да, вярно е, че Моника Станишева ни е посещавала във Виена. Това се случи във фоайето на един хотел – там има записи на камери и може да се докаже. Тя обаче имаше други идеи – да отворим кошницата и да пазаруваме медии в този момент“, обясни Антоанета Василева.

„Моника Станишева ми каза „атаката срещу тебе е брутална“, спомня си още собственикът на КТБ.

„Факт е, че Сергей Станишев не си изпълни задачите на председател на партия мандатоносител. Премиерът Орешарски също не направи нищо, нито финансовият министър по онова време Петър Чобанов, макар че на лични срещи ги уведомих за случващото се. Да не говорим за Борисов. През лятото на 2014 г. той каза, че виновни за погрома на КТБ са Орешарски, Чобанов и Иван Искров. Да видяхте някакви действия срещу тях, след като той стана премиер и на практика управлява и досега“, попита риторично Василев.

„Нямам съмнения, че и президента Росен Плевневнелиев е бил наясно с готвения удар срещу банката. В един от разговорите ми с Пеевски, той ми каза, че именнно Плевнелиев го натиска чрез Лютви Местан да тръгне срещу мен и КТБ“, обясни банкерът.

„Фактор от ГЕРБ не ни е посещавал, но са пращани послания, както и от Борисов, така и от прокуратурата. На тях много им се искаше да заминем за някъде, за да избягаме от правосъдието. Пратиха послание, че за да не бъдат обвинени съпругата и дъщеря ми, искат 1 милион евро“, допълни Василев.

Вижте втората част на ексклузивното интервю във видеото. Първа част гледайте ТУК, а трета очаквайте утре – 6 септември, от 19:30 ч само в „Честно казано“ с Люба Кулезич.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    …и Отново – Chapeau !, г-це Кулезич/БиАй ….особено за Навременното Изказване И на нещата от г-ца Ченалова и г-да адв. Петров&Лалов.
    И ! – Е Задължително да осигуритеВече Директни включвания (било за въпроси, било Факти, било Изявление) на Хора Отвсякъде…то тез вибер&скайп&горещиЛинии НЕ бива да прашасват я.
    (Успех !)