петък , 22 юни 2018
Начало / Кино Европа / Цирк Колумбия
Снимка: София Филм Фест

Цирк Колумбия

„Цирк Колумбия“ – игрален филм Босна и Херцеговина-Франция-Великобритания-Словения-Германия-Белгия-Сърбия, 2010 година. Режисьор Данис Танович.
Петък, 25 декември, 20.00 часа в София; 9/8 c PM в Чикаго.

Босна и Херцеговина, 1991. Комунистите са предали властта и Дивко Бунтич пристига в малкия град на своето детство, за да заживее отново в родния си дом. След 20 години изгнаничество в Германия той се завръща с лъскавия си червен мерцедес, младата и секси приятелка Азра, черния котарак Бони, който му носи щастие, и пълен джоб със западногермански марки.

Дивко използва парите и връзките си да изгони от дома съпругата си Луция, но в същото време се опитва да се сближи наново с 20-годишния си син Мартин. Когато котаракът Бони изчезва, целият град се втурва да го търси, за да получи обявената голяма парична награда. Търсенето на животинчето нажежава крехките отношения между Дивко и приятелката му, а между нея и Мартин се поражда силно привличане.

Улисани във всекидневните си грижи, местните жители не забелязват назрелия политически конфликт – Хърватска се е отцепила и хората в Югославия трябва да изберат на чия страна са, докато сърбите бомбардират Дубровник. Въпреки че всичко в областта е под напрежение, никой не може да си представи, че нещо може да раздели Босна и Херцеговина.

В ролите:

Мики Манойлович – Дивко Бунтич
Мира Фурлан – Луция
Борис Лер – Мартин
Йелена Ступлянин – Азра
Марио Кнежович – Пивац
Светослав Гончич – Саво
Милан Щърлич – Ранко Иванда
Амир Мехич – Били

Вижте също

Травелатор

„Травелатор“ – игрален филм Сърбия, 2014 година. Режисьор Душан Милич. Събота, 19 декември, 20.00 часа …

Един коментар

  1. Николай Михов

    A, защо неможем да гледаме филмите? или ,КАК МОЖЕМ ДА ГЛЕДАМЕ ФИЛМИТЕ,КОИТО ОБЯВЯВАТЕ?