неделя , 30 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Цигуларят Светлин Русев и 300-годишния Страдивариус на маестрото
KONCERT картинка

Цигуларят Светлин Русев и 300-годишния Страдивариус на маестрото

Цигуларят Светлин Русев – концертмайстор на Оркестъра на Френското национално радио и директорът на Филхармонията Светлина Терзиева гостуваха в студиото на еМисия България. Цигуларят свири на 300-годишен Страдивариус.

„Когато е бил на 66 години Страдивариус е направил най-ценните си екземпляри от т.нар. „златен период“. Около 2 години ни отне да се опознаем. Много е красива и е едно от най-интересните неща в XXI век“, разказа цигуларят.

Преподавателската дейност е в изключително добри условия. Това е най-добрият начин за установяване и за оставане в контакт със следващите поколения. По-интересните ангажименти са соловите и пред българската публика. Светлина Терзиева обясни каква е програмата на Софийската филхармония за този сезон.

„Почитателите на класическата музика ще се срещнат с много звезди от световните сцени, солисти, от които голяма част са в България благодарение на личните контакти на цигуларя Светлин Русев. Направили сме разнообразна програма. Само тази седмица имаме толкова много концерти“, разказа Терзиева. Един от концертите, на 16 януари, ще бъде с благотворителна кауза в помощ на хората в Хитрино. На 19 ще има концерт, посветен на 10-годишнината от влизането на България в ЕС.

Тя обясни, че ще се кандидатира за поста директор на Софийската филхармония и добави, че това е една много представителна институция.
Светлин Русев обясни, че много от именитите гости, които ще свирят в България, идват у нас благодарение на личните му контакти, тъй като не могат да бъдат осигурени адекватни хонорари.

Чуйте разговора с маестрото и със Светлина Терзиева в следващото видео:

Вижте също

VELEV

Председателят на АИКБ: Предложените законодателни промени от омбудсмана и КНСБ са пиар

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев определи предложените законодателни промени …