сряда , 21 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Цецо Йончев, Кирил Ивков и зрители за уговорените мачове и сбърканото управление на БФС

Цецо Йончев, Кирил Ивков и зрители за уговорените мачове и сбърканото управление на БФС

За проблемите в родния футбол, за уговорените мачове и сбърканото управление на БФС говорим с емблематичните спортисти от близкото минало – крилото на ЦСКА от осемдесетте години Цветан Йончев и Кирил Ивков – легендата на „Левски“ от седемдесетте години.

„ЦСКА има една публика и общественост, която по-добре разбира проблемите си и е по-склонна да помогне на клуба си, отколкото тази на „Левски“. Според мен левскарите нищо добро не правят нищо за клуба си, те пречат на „Левски“- смята Цветан Йончев.

Според него БФС имат важна роля в развитието на футбола ни.

„БФС трябва да се занимава за създаване на програми за развитие на футбола, на структури. Той не може нито да помогне, нито да попречи на един футболен клуб. Мисля, че Борислав Михайлов е твърде пасивен в тази връзка.

Трябва да се ползват всички лостове, за да се направи футболът масов спорт, защото той сега не е такъв, дори не се гледа масово.“ – смята Йончев.

Според него първенството, както и да е структуриране не вдига нивото си. „Ясно е кой е първенецът и то не защото БФС го е направил такъв. Има най-силния отбор, има най-добра организация, финансово стабилен и е нормално да са първи.

Боричканията между ЦСКА и Левски, за това, кой да стане втори за мен е дреболия“ – заключава Йончев.

От своя страна Кирил Ивков смята, че има проблем със съдийството и че БФС трябва да вземе мерки.

„Не става дума само за „Левски“ или ЦСКА, явно те, когато искат могат да свирят добре, но…“

Синята легенда не одобрява и форматът на сегашното първенство. „В никакъв случай не го одобрявам. Сега даваме хляб на отбори, тото история. Последният няма да изпадне ще играе бараж. Ще отиде, ще си го бие втория отбор от Б Група и пак ще си остане. И така, всяка година ще се клатушкат, ще си стоят на сянка.“

Относно уговорените мачове в родното първенство, Ивков казва: „Хората на висок глас говорят. Не ни трябват циркове.“

Капитанът на сините от седемдесетте години смята, че трудно може да има промяна във Федерацията.

„Те, ако ги питаш БФС, ще ти кажат: „Ами, оправяме се“. На този етап няма кой да бута, не знам дали ще има кандидат. За съжаление е така“ – заключва Ивков.

Зрителите на „Спорно за спорта“ споделиха, че политиката падна толкова ниско, да се занимава с футбола, да спасява отборите. Какво още казаха зрителите на предаването, вижте в следното видео:

Вижте също

Банкер е новият президент на Серия А. Контузеният Неймар се подвизава в нощни заведения. Роналдо: Аз съм най-добрият

Италианската Серия А има нов президент. Гаетано Мичике беше избран с пълно мнозинство от всички …