понеделник , 19 март 2018
Начало / Жива връзка / Църква в Чикаго спасява нелегални имигранти

Църква в Чикаго спасява нелегални имигранти

Политиката на Доналд Тръмп за депортация на недокументирани имигранти продължава да предизвиква вълна от възмущение в САЩ.

Поредното видео, разпространяващо се в социалните мрежи от вчера, доведе до стотици хиляди коментари за това колко морален е начинът, по който служители от имиграционните власти арестуват чужденци, чието единствено провинение е, че нямат статут в страната.

Инцидентът се случи в сградата на Окръжния съд в Денвър, Колорадо. Там цивилни агенти на имиграционните служби арестуваха пред очите на семейството му мъж без документи, който бил в съда само за изслушване по дело за преминаване на червен светофар.

Зачестилите в последните месеци хайки в цялата страна, наложиха нов подход на тези, които се обявяват открито срещу този вид депортации.

Църква в Чикаго каза, че е първото място в града, което след встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп, предлага физическо убежище на недокументирани имигранти, изправени пред депортация.

Как сe стигна до това решение и дали наистина укриването в църква може да избави някой от депортация – вижте повече във видеото!

Вижте също

Подготвят законодателни промени, които да криминализират всички форми на домашно насилие

По-строги наказания за домашните насилници подготвя правителството. Идеята е в наказателния кодекс да бъдат криминализирани …