понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Трябва ли да има кодекс на зрителя и защо се държим невъзпитано в театъра

Трябва ли да има кодекс на зрителя и защо се държим невъзпитано в театъра

На всеки от нас се е случвало да отиде на театър и да се сблъска с хора, които се държат по некултурен начин за подобно събитие. По този повод, преди около два месеца пет български театъра – „Българска армия“, „София“, „Зад канала“, „Николай Бинев“ и „Иван Вазов“, се включиха в инициатива за създаване на „Кодекс на театралния зрител“.

Повече за нея, както и за поведението на зрителите в театралния салон коментира актьорът Димитър Живков, гост в студиото на еМисия България.

„Наскоро, по време на мой моноспектакъл се случи група зрители буквално да нахлуят в залата по средата на представлението. Започнаха да хрупат фъстъци, да се хранят шумно. Почувствах се много засегнат, погледнах ги за няколко секунди, но продължих да играя, за да не дискредитирам спектакъла“, обясни актьорът.

„Слава Богу, говорим за малка извадка от публиката, но дори и двама човека са достатъчни, за да провалят едно представление“, допълни той.

„Театърът е магия, така че и публиката трябва да се отнася така – като към желаещи да видят и изпитат тази магия“, смята актьорът.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …