петък , 25 май 2018
Начало / Код 11-13 / Трус с магнитуд 3,5 по Рихтер удари Перник

Трус с магнитуд 3,5 по Рихтер удари Перник

Земетресение беше регистрирано рано тази сутрин близо до Перник. Трусът е бил с магнитуд 3,5 по Рихтер, на дълбочина около 15 км. Той е бил регистриран в 4:53 часа. Това показва справка в сайта на института по сеизмология към БАН. Земетресението е усетено е най-силно в Перник, но и по високите части в западните и югозапданите райони на столицата. Няма данни за щети и пострадали. Има ли опасност от вторични трусове, информира проф. Емил Ботев – Геофизичен институт към БАН.

„Това е слабо земетресение, такива имаше най-малко стотина след големия трус в Перник преди 5 години. Пернишката сеизмична зона е слаба, едва ли ще последват нови трусове“, каза Ботев.

Още от КОД 11-13 – ТУК.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

  1. “ Пернишката сеизмична зона е слаба, едва ли ще последват нови трусове“. Проф. Ботев, като казвате такива силни думи, мислите ли, че някой ви вярва? Вие всеки път когато Ви попитат, има ли опастност да се повтори земетресението в Перник казвате, че енергията трупана през годините се е освободила и няма опастност. Ето, че се оказва, че тази енергия се трупа за отрицателно време. Никой не е в състояние да направи точна прогноза, не се напъвайте и вие. По-добре замълчете.