понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Три изложби на Етнографския фестивал в София

Три изложби на Етнографския фестивал в София

Инициативата „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ се провежда в момента в Мраморното фоайе на НДК. Тя е насочена към децата, които чрез образователни игри могат да се запознаят с българските обичаи.

Д-р Петър Кърджилов разказва, че това е една фондонабираща кампания на Националния етнографски музей.

„Тук можете да видите три изложби – една фотографска на Асен Великов, както и изложба от национални носии, колекция на Тома Белев, и дори можете да се облечете и снимате с тях, както и с героите на анимационния проект „Златната ябълка“. Фестивалът продължава до неделя, като в събота ще има три ателиета – за великденски яйца, архитектурно ателие за деца, както и за тъкане“ – разказва още Кърджилов.

Какво още можете да видите на този етно фестивал в София, вижте в следващото видео от репортера на Би Ай Ти Телевизия Божидар Николов:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …