вторник , 20 ноември 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Трети фалстарт на мегаделото за КТБ – този път заради бившия изпълнителен директор на банката Георги Христов

Трети фалстарт на мегаделото за КТБ – този път заради бившия изпълнителен директор на банката Георги Христов

Специализираният наказателен съд отново не даде ход на делото за КТБ. Този път причината не беше нередовно призоваване на Цветан Василев, отсъствието на друг подсъдим – бившият изпълнителен директор на банката Георги Христов.

Христов отсъства за втори път поради заболяване, без да представи документ. Затова беше глобен с хиляда лева. Съдът назначи и съдебно-медицинска експертиза, която да установи състоянието му.

„Аз не съм внасял обвинителен акт за 18 човека и също толкова адвокати има. Всичко е възможно. Грипно време е“, посочи Константин Симеонов, адвокат на Цветан Василев

По време на заседанието стана ясно, че властите в Сърбия са връчили на Цветан Василев обвинителния акт по делото и съдебните призовки. Банкерът посочил наличието на обективна причина да не се върне в България – процедурата му по екстрадиция у нас. Това е третият пореден фалстарт на делото. Следващото заседание е насрочено за 27 февруари.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …