петък , 18 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Трескава подготовка на грациите ни за световното първенството
SPORT_GIMNASTIKA

Трескава подготовка на грациите ни за световното първенството

Малко повече от месец преди Световното първенство по художествена гимнастика подготовката в залата е в разгара си. Промени на съчетанията, изчистване на стари елементи, изработване на нови композиции, избор на най-бляскавите трика – всичко това е включено в графика. А от тази седмица в програмата на грациите ни влизат и по две контролни състезания, които ще се провеждат всяка сряда и събота до големия форум. На тях националките ще представят композициите си пред ръководството на федерацията и съдиите на България с международен ранг.

Първа в днешното контролно се класира Катрин Тасева, следвана от Невяна Владинова и Ерика Зафирова. Въпреки допуснатите грешки, предвид етапа на подготовка треньори, съдии и ръководители останаха доволни от видяното.

След голямата пауза, прекарана в подготвителни лагери и усилени тренировки, момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска отново облякоха триката и показаха променените си композиции – още по-силни и по-въздействащи.

Целта за Световното първенство както на ансамбъла, така и на индивидуалните ни състезателки, е място на почетната стълбичка.

Вижте също

real

„Барселона“ е на колене. „Реал“ ликува с пореден трофей

„Барселона“ е на колене, а „Реал Мадрид“ ликува с пореден трофей. Битката на „Сантяго Бернабеу“ …