понеделник , 23 октомври 2017
Начало / Спорно за спорта / Трескава подготовка на грациите ни за световното първенството

Трескава подготовка на грациите ни за световното първенството

Малко повече от месец преди Световното първенство по художествена гимнастика подготовката в залата е в разгара си. Промени на съчетанията, изчистване на стари елементи, изработване на нови композиции, избор на най-бляскавите трика – всичко това е включено в графика. А от тази седмица в програмата на грациите ни влизат и по две контролни състезания, които ще се провеждат всяка сряда и събота до големия форум. На тях националките ще представят композициите си пред ръководството на федерацията и съдиите на България с международен ранг.

Първа в днешното контролно се класира Катрин Тасева, следвана от Невяна Владинова и Ерика Зафирова. Въпреки допуснатите грешки, предвид етапа на подготовка треньори, съдии и ръководители останаха доволни от видяното.

След голямата пауза, прекарана в подготвителни лагери и усилени тренировки, момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска отново облякоха триката и показаха променените си композиции – още по-силни и по-въздействащи.

Целта за Световното първенство както на ансамбъла, така и на индивидуалните ни състезателки, е място на почетната стълбичка.

Вижте също

Нешка Робева: Не вярвам в селекцията за национален отбор. Не разчитам на помощ от федерациите

След 16-годишна пауза, посветена на творчески проекти, създателката на поколението „Златни момичета“ Нешка Робева, се …