петък , 23 март 2018
Начало / Кино Европа / Травелатор
Снимка: София Филм Фест

Травелатор

„Травелатор“ – игрален филм Сърбия, 2014 година. Режисьор Душан Милич.
Събота, 19 декември, 20.00 часа в София; 9/8 c PM в Чикаго.

18-годишният Слав е запален геймър на first person shooter игри. Тъй като е най-добър сред приятелите си, Слав е нает от сръбската мафия за професионален убиец. Бежанец от войната, роден в Словения, младежът има рядката възможност да пътува до САЩ, без нужда от виза, затова и приема най-новата си мисия – да отиде в Лас Вегас, за да отстрани сръбски криминален тип, който е в програмата за защита на свидетелите.

Слав пристига в неоновия град, открива мишената и започва да следи него и двамата му бодигардове, за да научи навиците и поведението им. Колкото повече се приближава до тях, толкова повече Слав навлиза в корупционния и арогантен свят на сръбските престъпници. Младежът научава за нещата, които мишената му е правил в миналото, когато още е бил мафиот. А днес въпросният престъпник дори е под закрилата на родината, за да дава информация за политическите опоненти на властта в замяна на пари и свобода.

А Слав никога не е имал нито едното, нито другото. Яростта го завладява, когато осъзнава, че самият той е продукт на подобни военни и социални схеми, част от човешките дебри на социалното дъно, може би дори „син” на изнасилвач. Но сега е дошло времето „бащата” да бъде убит.

Награди и номинации:

Монреал ’14 – Награда за иновации; номинация за Grand Prix des Amériques
Варшава ’14 – Номинация за наградата „Свободен дух”

В ролите:

Никола Ракочевич
Борис Исакович
Кетаня Хендерсън
Адриан Елизондо
Майкъл Джойнър
Джак Димич

Вижте също

Цирк Колумбия

„Цирк Колумбия“ – игрален филм Босна и Херцеговина-Франция-Великобритания-Словения-Германия-Белгия-Сърбия, 2010 година. Режисьор Данис Танович. Петък, 25 …