понеделник , 23 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Тръст „Синя България“ със скандални разкрития за трансферната политика в „Левски“ и управлението на Спас Русев

Тръст „Синя България“ със скандални разкрития за трансферната политика в „Левски“ и управлението на Спас Русев

Васил Колев и Александър Чакъров от Тръст „Синя България“ гостуваха в студиото на „Спорно за спорта“ и коментираха изстраданата победа над „Верея“, трансферната политика, управлението в „Левски“ и протеста на „сините“. Предлагаме ви и първите коментари и реакции след победата на „Левски“.

„Ядосвам се, че спечелихме гол в последната минута. Това говори за липса на концентрация“, коментира спортният директор на „Левски“ Даниел Боримиров.

„Мисля, че отборът се представи на много добро ниво. Феновете трябва да си дадат реална представа с какво качество футболисти разполагаме и тогава да искат. Убеден съм в качествата на Ники Митов. Не съм видял отбор в А група, който в такъв важен момент да пуска юноши да решават дузпа“, посочи Боримиров.

Божидар Митрев от своя страна заяви, че отборът много е изстрадал през този сезон. „Прибрах се бързо, защото цялата омраза, която видях от хората и чувах какви ли не работи и заради това се прибрах“, сподели Митрев и каза, че не мисли за тръгване. По думите му, в България, винаги българите са виновни. „Ние сме некадърниците. Чужденците са наемници, имат договори, правят за каквото им плащат и си тръгват. Ние оставаме“, добави Митрев, разочарован от отношението към футболистите.

В студиото на „Спорно за спорта“ председателят на Тръст „Синя България“ Васил Колев коментира състоянието на отбора.
„Толкова сме отчаяни от това безхаберие, че търсим всеки повод за нещо позитивно. Треньорът и спортният директор не могат точно да обяснят каква е картината. Имат малшанса да се озоват в „Левски“, тъй като турнирът за този сезон вече е решен. Заварват много лошо наследство и дисбаланс“, коментира Колев.
По думите му, има резерви, които вземат 30 000 лв. и титуляри, които получават по 5000 лв. Трябва да се изчисти тази гнила част, ако имаш добри намерения.

„Реално „Левски“ след мача с „Литекс“ доиграва сезона. Мисля, че Боримиров и Ники Митрев имат много малко време. Искам да видя надежда“, сподели Колев.

Александър Чакъров посочи, че е факт, че през последните години „Левски“ не играе добре и това се отразява и на феновете, и на играчите. „Феновете са обезверени и всякакви обещания и сакрални изявления няма да преконструират цялата картинка и да върне вярата на хората, че нещата ще се променят“, добави Чакъров.

„По-скоро не вярвам, че това ще стане. От тази гледна точка сме подготвили няколко съществено важни писма към клуба, които сме изпратили и очакваме отговор от тях“, посочи още Чакъров.
Васил Колев посочи, че има наистина политико-икономическа зависимост в „Левски“. „Има вмешателство, което не помага, а вреди. Ако има професионална работа, нещата ще се случват. За съжаление българския футбол и Левски в частност е жертва на шайка хора, които са свикнали да харчат пари, но не носят никаква отговорност за възвращаемост. Той коментира и отношението към Люпко Петрович – че е стар и го мързи“, коментира Колев.

Чакъров добави, че въпросът за какво Спас Русев е отишъл в „Левски“ продължава да виси във въздуха. Той посочи, че ще искат да сменят Спас Русев, който очевидно не се вълнува от отбора.
„Ще се опитаме да намерим подходящи членове на УС – хора, които биха работили за клуба с цялата необходима енергия. Ще създадем възможност“, обясниха гостите в студиото. Те коментираха и протестите на „сините“ привърженици в неделя вечер и бунта срещу БФС.

„Лошото е, че „Левски“ затъва“, подчерта Васил Колев.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …

Един коментар

  1. Тая шушумига Колев само преди година-две твърдеше, че „Левски“ се превръщал в….империя. А днес реди заупокойни молитви.