събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Транспорт и логистика – къде сме ние в тази индустрия

Транспорт и логистика – къде сме ние в тази индустрия

Георги Загоров, член на УС на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас гостува в студиото на „еМисия България“, за да разкрие повече подробности за едно от най-големите събития в сектора – TRUCK EXPO 2017. В изложението участват представители на компании, предлагащи различни транспортни решения и услуги, като производители на ремаркета и полуремаркета, оборудване и екипировка, сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи.

„България има големи традиции в областта на международния транспорт. Знаете, още преди промените СОМАТ, който достигна до мащабите на една от най-големите транспортни компании в Европа беше водещ в сектора, а тази дейност се преориентира към частните фирми след приватизацията“, обясни Загоров.

По думите му, клиентите в сферата на транспортните средства и най-вече товарните транспортни средства, са изключителни професионалисти, играят на най-конкурентните пазари и са на нивото на европейските специалисти в тази област. Транспортният сектор е едно от Топ 3 направленията в България, допълни Загоров.

Според него, сред най-важния фактор за развитието на транспорта у нас, е наличие на качествена инфраструктура, по-нови и съвременни автомобили със системи за сигурност.

„Защото в момента говорим за стари превозни средства, с които желаем да правим съвременна безопасност, екологичност, сигурност и оптимизация на ресурсите. Това няма как да бъде постигнато с такъв автопарк“, обясни Загоров.

„Един от най-големите бичове за инвеститорите в тази индустрия обаче е липсата на шофьори. Има няколко източника за този проблем. Най-вече, средното ни образование не е насърчено от държавата. Освен това, когато говорим за дефицит на шофьори, трябва да отворим трудовите си пазари, което би насърчило бизнеса“, обясни в заключение Загоров.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …