петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Трайчо Трайков: Като сме толкова умни, да бяхме влезли в парламента

Трайчо Трайков: Като сме толкова умни, да бяхме влезли в парламента

„Формулата на цената на газа е свързана с кошница, свързана в период от девет месеца назад. Регулаторът може да задържи цените известно време, но не вечно“, обяснява бившият енергиен министър Трайчо Трайков в еМисия България.

„Има един детайл, който е притеснителен. България все пак има и местен добив, около 10% от общото ни потребление. Практиката винаги е била той да се изкупува от „Булгаргаз“ и това смъква цената на газа. От известно време насам това вече не е така и това ме кара да се безпокоя“, пояснява Трайков.

„ЕС даде срок на „Газпром“ да се поправи и именно по тези мерки текат седем седмици срок, през който ние трябва да реагираме, а ние се бавим. Притеснявам се, че ако не реагираме, цените може да останат такива. Ако поискаме, цените трябва да паднат с 40% и да предоговорим цената на газа“, казва още той.

„Следизборното откритие на КЗК, че няма картел е смехотворно, гротескно и отвратително. Ние постигнахме във ВАС победа срещу МФ за това да се каже кой държи акцизните складове. Може да се окаже, че една и съща фирма държи всичките акцизни складове“, коментира още Трайков.

„Като сме толкова умни, да бяхме влезли в парламента“, коментира Трайков, който бе в листите на „Нова република“, и резултатите от изборите.

Какво още каза бившият енергиен министър, вижте в следващото видео:

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. За жалост не са 300 000 гласоподавателите на НР .. Ако ги смятате с РБ и ДаБГ тогава да.