събота , 19 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Код 11-13 / Трайчо Трайков: Истината за КТБ няма да излезе наяве. Срещата в ЦУМ не ми е фотогенична, но ние сме свикнали с нередностите
traichotraikov

Трайчо Трайков: Истината за КТБ няма да излезе наяве. Срещата в ЦУМ не ми е фотогенична, но ние сме свикнали с нередностите

Бившият енергиен министър и кандидат за президент Трайчо Трайков гостува в КОД 11-13 с коментар по най-актуалните политически въпроси и конфликти от последните дни.

„Нямам обяснение за „ЦУМгейт“, очаквам главния прокурор да доразвие тезата си. Рисковано е да се дописва казаното от него“, заяви Трайков относно срещата на главния прокурор Цацаров с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев.

„За мен тази среща въобще не изглежда фотогенична, но сякаш в България сме свикнали да се случват нередни неща. Състоянието на съдебната система е проблем номер едно у нас и това не е тайна за никой“, категоричен е Трайков.

„След като три години по случая КТБ не е излязло нищо, какво може да ни дава основание, че истината ще излезе наяве“, попита риторично Трайков.

Според него, основните външнополитически задачи са две – бъдещето ни в ЕС и мястото на България в него и отношенията ни със Западните Балкани и най-вече Македония.

По-късно към разговора с Трайчо Трайков се присъедини и неговият колега Петър Славов, като двамата коментираха изказването на премиера Бойко Борисов по време на Традиционната годишна среща на посланиците на Република България във Военния клуб в София.

Вижте също

zamposlanik

Зам.-ръководителят на испанската мисия у нас благодари на съпричастния български народ

Съболезнователна книга в памет на жертвите от атаката в Барселона е отворена днес и в …