вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Код 11-13 / „Това е твоето бебе“ на Христо Порязов с престижни номинации, режисьорът планира и пълнометражен филм за донорството
donorstvo

„Това е твоето бебе“ на Христо Порязов с престижни номинации, режисьорът планира и пълнометражен филм за донорството

„Това е твоето бебе“ на режисьора Христо Порязов получи две номинации на филмовия фестивал в Мадрид – за най-добър режисьор за късометражен чуждоезичен филм и за поддържаща роля.

Това обаче не е филм за CV, а филм в подкрепа на донорството в България и изобщо, казва Порязов в КОД 11-13, който планира и пълнометражен филм на темата.

Той разказа как е стигнал до идеята за създаването му, вдъхновен от история в една от тематичните рубрики на Си Ен Ен, посветена на живота след трансплантация – в случая на сърце в друго дете.

Порязов призна, че колегите в Испания са били доста впечатлени, а те са първи в света по трансплантации.

В студиото гостува и доц. Мapиянa Симeoнoвa, диpeктop нa Изпълнитeлнaтa aгeнция пo тpaнcплaнтaция, която е консултирала и разказала много истински истории на режисьора.

У нас хората са не по-малко склонни към донорство, но проблемът е, че тръгнахме от едно ниво, което е много ниско, коментира тя, като припомни, че между 1100 и 1200 българи чакат трансплантация.

Вижте също

asistiranaprodukcia

Прозрачна ли е работата на клиниките за асистирана репродукция

В Код 11-13 говорим за това ще има ли скандал с ин витро процедурите в …