неделя , 24 юни 2018
Начало / Жива връзка / Топ 10 на най-богатите във всеки щат в Америка

Топ 10 на най-богатите във всеки щат в Америка

Кои са най-богатите хора във всеки щат в Америка – провери колегата ни Мирослав Балабанов.

Десетата позиция в класацията най-богати хора по щат се заема от Форест Марс, натрупал своето състояние от почти 23 млрд. долара от производство на шоколадови десерти, които носят името на фамилията му.

На девета позиция с малко над 25 милиарда долара се класира Фил Найт от щата Орегон. Това е човекът, който стои зад логото на една от най-успешните марки за спортни стоки.

Осмата позиция е за Шелдън Аделсон от Невада – човекът, който движи Лас Вегас и притежава 21,1 млрд. долара.

На седма позиция застава Алис Уолтън от Тексас. Нейното състояние възлиза на 33,3 млрд. долара. Тя е родена в семейството на основателя на една от най-големите вериги магазини в Америка – Уолмарт.

Шести е нейният брат – Джим. Той живее в щата Арканзас и се радва на състояние от 34,5 млрд. долара.

На пета позиция със солодните 43 млрд. долара е Чарлс Кох от щата Канзас. Той е един от най-известни бизнесмени в Америка и политически донор, финансирал много политически кампании.

Майкъл Блумбърг заема четвърта позиция. Той е най-заможния представител от щата Ню Йорк. Неговото състояние възлиза на 43,6 млрд. долара.

На почетната стълбичка в Америка по богатство се качва основателят на „Фейсбук“ и гордостта на щата Калифорния – Марк Зукърбърг. Той има състояние от 51,6 милиарда долара, като само за последната година е заработил 18 милиарда.

Уорън Бъфет е гордият представител на щата Небраска, който заема втората позиция. Неговото състояние се изчислява на почти 70 милиарда долара.

Бил Гейтс заема почетното първо място със състояние от 76 милиарда долара. Щата Вашингтон може би се гордее с него, тъй като освен най-богатият човек в Америка Гейтс е и най-богатият в света.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …