неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Томислав Дончев: Има нещо смущаващо около срещата в ЦУМ

Томислав Дончев: Има нещо смущаващо около срещата в ЦУМ

Томислав Дончев отново е вицепремиер, но този път с различен ресор. С какво ще се нагърби в новото правителство и каква ще бъде политиката на новото управление – това бяха основните теми на разговора с него в ефира на Би Ай Ти.

„Моя задача ще бъде да осъществявам адекватна междуинституционална координация“ – казва Дончев. „Изпълнителната власт е екип и трябва да постига резулатати преди всичко. И да не забравяме, че всяка политическа сила има определни политически заявки, предизборни обещания, които трябва да изпълни. Най-сложното е как да се съчетва стабилноста на управлението с реформите. Реформи ще има, няма как„, подчерта Дончев.

„Имаме доста по-амбициозната задача по отношение на електронното управление. Това би могла да бъде отговорност на един или на друг вицепремиер. Ако на мен нещо не ми харесва в така наречената съдебна реформа, е нейното идеологическо обагряне. Не съм бил на тази среща (в ЦУМ) но със сигурност около нея има нещо смущаващо.

Има нужда от съдебна реформа, безспорно, без коментар. Говоря за общественото очакване“ – коментира Дончев.

„Председателството на ЕС е едно от най-важните теми. Лиляна Павлова е много добре подготвена и това може да се изтълкува и като повишение. Като за първо председателство има практика това да се ръководи от министър или вицепремиер. Така е в европейските държави“ – смята вицепремиерът.

Г-жа Захариева има натрупан опит от предишния мандат, шанс да се осъществи доза приемственост. В ролята си на вицепремиер ще има симбиоза – да се гарантира приемственоста, без да се губи темп“ – пояснява още Дончев.

„Въпросът за досието на г-н Каракачанов е по-скоро морален“ – коментира коалиционната политика на правителството Дончев.

Какво още сподели Томислав Дончев за новото правителство, за отношенията с ДПС и Пеевски, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Седефчо

    С този премиер обаче (вече за рекорден 3-ти път), реформи ще има на кукуво лято.