вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Томислав Дончев: Ерата „Борисов“ ще е дълга

Томислав Дончев: Ерата „Борисов“ ще е дълга

„Ерата Борисов ще е дълга. Какво ще се случи след много години, дали аз тогава ще се занимавам с политика – не смея да коментирам“.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред журналиста Полина Паунова в отговор на въпрос има ли премиерски амбиции отвъд „ерата Борисов“.

Присъствието на Бойко Борисов в политическия живот на страната е безспорно, и съм убеден, че и през следващите години той ще бъде част от политическата инфраструктура, добави той, като отклони въпрос какво представлява тази ера.

Последното, което съм чувал от премиера относно възможността да се кандидатира за президент, е, че това не е сред обсъжданите опции, разкри още Дончев. Според него е добре да има общ десен кандидат, но такъв, който има автентична подкрепа.

„Динамична стабилност“, за чието отстояване понякога са нужни всекидневни усилия, пък бе оценката му за състоянието на кабинета към настоящия момент.

По думите му би трябвало да се разделят надеждите за подкрепа, върху които се е концентрирал целият дебат, от важното – реалните задачи, които стоят пред правителството.

Не бива заради усилията да се съхрани стабилността да се подминава втората тема, заяви той и добави, че перманентно отсъства, вкл. по медиите, качествен политически дебат по всякакви важни за обществото теми. Той според него е заменен от разговори по опорни точки.

Томислав Дончев призна също, че ГЕРБ получава укори и неудобни въпроси от страна на последователите си, свързани с отношенията с Патриотичния фронт и „една или друга прегърната политика, предложена от тях“.

В началото на предаването Томислав Дончев заяви също: „Като гледам анализа Ви за седмицата, се чудя кога ще се изчерпи търпимостта на българите да реципиенти на подобна информация, но си давам сметка, че до голяма степен тя е колективна заслуга“.

Каква е цената на стабилността и партньорството и до кой момент ГЕРБ са готови да я плащат, какво се случва с модела КОЙ и маневрите на Пеевски, с офшорките и с борбата с корупцията у нас – чуйте разсъжденията на Томислав Дончев по тези и други актуални теми от последно време:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …