сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Томас Райндл за тайната на Виена да е най-добрият град за живот

Томас Райндл за тайната на Виена да е най-добрият град за живот

За седма поредна година престижната класация „Мърсър“ обяви Виена за най-добрия град за живот. Австрийската столица печели наградата заради екологичния начин на живот, който предлага на гражданите си, и заради модернизацията на класическия град.

За добрите практики и партньорствотото на София и Виена – разговаряхме в еМисия България с Томас Райндл, председател на Общинския съвет на Виена.

„Това е чудесно отличие за Виена, но също така и голяма отговорност за общината. Важно е, че тази титла не е постигната от днес за утре, а Виена го дължи на една дълга традиция. Основите на тази традиция са положени преди около стотина години. Тя се казва „червена Виена“, което означава, че градът строи социални жилища, изгражда здравеопазване и инфраструктура за всички“, изтъкна Томас Райндл.

Той посочи, че във Виена живеят около 1,7 млн. души, което на свой ред означава, че трябва внимателно да бъдат поставяни приоритетите на града, които да запазват високото качество на живот в австрийската столица.

Общината предлага сигурна здравословна среда за живот. Тя трябва да е подходяща и за туристите, но и за жителите. Това означава, че общинските фирми и администрация са изправени пред предизвикателството да се модернизират и напасват към изискванията на времето, коментира още Томас Райндл.

Според него обаче виенчани могат да живеят и в още по-зелен град.

Целия разговор с председателя на Общинския съвет на Виена можете да видите в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …