неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Тома Белев: Става дума за ограбване на държавния бюджет

Тома Белев: Става дума за ограбване на държавния бюджет

Протест под надслов: „Черноморието отново под заплаха! Протест!“ се провежда днес с в София. Ето какво заявяват организаторите му в социалните мрежи:

„Новото Народно Събрание, по- конкретно Обединените Патриоти и ГЕРБ, планират да гласуват нов законопроект, който би бил пагубен за значителен брой територии около Черноморието. Досега постигнахме много в желанието си да опазим и без това тежкопострадалото ни Черноморие. Няма да допуснем с лека ръка, то да бъде зачеркнато. Ние помним всичките заменки, корупционни схеми и машинации, господа крайнонуждаещи се депутати! Помним всичките ви приятели, братя и сестри, които сложиха НАШЕТО море, в собствения си джоб! Не искаме това да продължава!

Стига allinclusive, стига low cost туризъм!

Искаме да дадем път на нормалното и иновативното. Настояваме вносителите да оттеглят законопроекта! Настояваме Министерството на земеделието и храните да публикува справка за всички имоти, които ще възстановят земеделското си предназначение и да предприеме всички необходими последващи действия.“ – заявяват органиозаторите на протеста.

Според еколога Тома Белев голяма част от собствениците на земеделска земя по българското черноморието са ги полуячили в следствие на така наречените „заменки“ през периода 2006-2009 година, когато на власт беше ДПС.

„Но със сигурност не са само те и техни фирми. Знаете че големият бизнес у нас, особено този, който се възползва от държавната собственост няма политическа обвързаност. Когато ДПС са на власт, те ходят при ДПС, а когато е БСП – те са при тях и така“ – смята екологът.

„В законпроектът е написано, че той касае една хилядна от процента земеделски земи, около 50 хектара или само земи на дребни собственици. Със сигурност има и такива, но не са само те. Става въпрос за огромно количество имоти, които не си плащат данъците. Така че, става дума за ограбване на държавния бюджет“ – твърди Тома Белев.

„Не вярвам ГЕРБ да подкрепи този законопроект в зала. Защото именно Борисов разкри големите злоупотреби със заменките и то оцени тогава огромните загуби за държавата“ – заключава Белев.

Какво още каза Тома Белев за протеста срещу скандалния законопроект, вижте в следващото виодео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Крадецът вика дръжте крадеца. Точно той да говори, дето с поставени съдии решават дела за милиони, както се разбра предните дни, не трябва да има думата.

  2. Прокопиев

    Не че нещо, ама смешно именно то устата на Тома Белев да излизат думите за ограбване на държавния бюджет. Той що милиони усвои да брои стоножки и бръмбъри. А защо Белев и колегите му не проетестираха срещу този закон през последните 6 години, когато той действаше? То не е нов. Май пак има задкулисни интереси тук и Зелените изпълняват нечия заръка с тоя протест.