неделя , 18 ноември 2018
Начало / ИЗВЪНРЕДНО / Тома Белев пред Би Ай Ти: Управляващите се страхуват да кажат кой притежава ски съоръженията в Пирин и Витоша

Тома Белев пред Би Ай Ти: Управляващите се страхуват да кажат кой притежава ски съоръженията в Пирин и Витоша

Природозащитници, сред които и екологът Тома Белев, внесоха днес в деловодството на Министерски съвет документ със 100 въпроса, свързани с Национален парк „Пирин“. Същите тези въпроси бяха изпратени до вицепремиера Валери Симеонов в началото на декември, поради което активистите този път внасят своите питания до министър-председателя Бойко Борисов. Те очакват отговор в рамките на 1 месец.

„Това е писмо с въпроси, което изпратихме преди повече от 40 дни до вицепремиера Валери Симеонов. Явно са неудобни. Искаме да знаем кой е реален собственик на концесиите в Пирин и защо правителството го крие. Настояваме за международен одит на тази смешна концесия. Смешна е, защото концесионерът в момента плаща по 3 стотинки на квадратен метър за годишно ползване за строителство. Само за сравнение, на плажа на Слънчев бряг се плаща по 9 лева за същия период, без право да се строи каквото и да било“, посочи Белев пред Би Ай Ти.

Според него, управляващите се страхуват да кажат кой е истински собственик на ски съоръженията в Пирин и Витоша. „Може да е г-н Валери Симеонов, може да е Бойко Борисов или друго политическо лице. Може да е някой осъден или в затвора, например за търговия с наркотици. Щом го крият, значи има нещо страшно, нещо подмолно, нещо, което силно ги притеснява“, допълни той.

Довечера отново се очаква мащабен протест в защита на Пирин в 18 български града и още 9 града извън страната – в САЩ, Австралия, Великобритания и други.

Повече вижте във видеото.

Вижте също

Mинистър Валентин Радев разкри кога и с колко ще се увеличат заплатите в МВР

Десет процента увеличение на заплатите ще получат всички служители в МВР през следващата година. Това …

Един коментар

  1. Виктория

    Този вече е жалък. Управляващите по закон не могат да го направят, защото след като са използвали офшорни дружества, явно собствениците не желаят да им се замесват имената.