петък , 21 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Честно Казано / Тодор Токин: Ако се докаже, че Радев е оказвал натиск за „Грипен“, може да се стигне до нова оферта за изтребители
tokin_iztrebiteli

Тодор Токин: Ако се докаже, че Радев е оказвал натиск за „Грипен“, може да се стигне до нова оферта за изтребители

Бившият главен редактор на в. „Българска армия“ Тодор Токин публикува в личния си Фейсбук интересна информация, свързана с предисторията на придобиването на изтребителите „Грипен“ за целите на българската армия.

„Първото правителство на Борисов стигна до почти финализиране за изтребителите Ф-16. В момента, в който трябваше сделката да стигне до НС, Борисов подаде оставка.

При служебните правителства и Орешарски не се постигна нищо. След това вторият кабинет на Борисов пак повдигна темата за изтребители, после пак подаде оставка.

Служебното правителство на проф. Герджиков един ден преди да замине в историята, взе решение и постави третия кабинет на Борисов пред свършен факт, като буквално го постави в небрано лозе“, обясни Токин.

„Всичко е заради комисионните, които са огромни. Ако сделката за „Грипен“ е милиард и половина, аз предлагам тези 10% да отидат в бюджета. Нека данъкоплатецът знае какви са реалните цифри“, обясни журналистът.

„Много ми се иска тази комисия да свърши някаква работа, не само да се замажат нещата. Ако се докаже, че президентът Радев е оказвал натиск върху служебното правителство за „Грипен“, не изключвам да се отиде до нова оферта“, смята Токин.

Вижте целия разговор в следващото видео!

Вижте също

kulezich

„Честно казано“ с нов час на излъчване – всеки делник от 19:30 ч

Здравейте! Петък вечер е. Предпоследният петък преди „Честно казано” да излезе във ваканция през август. …