неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Тодор Токин: Ако се докаже, че Радев е оказвал натиск за „Грипен“, може да се стигне до нова оферта за изтребители

Тодор Токин: Ако се докаже, че Радев е оказвал натиск за „Грипен“, може да се стигне до нова оферта за изтребители

Бившият главен редактор на в. „Българска армия“ Тодор Токин публикува в личния си Фейсбук интересна информация, свързана с предисторията на придобиването на изтребителите „Грипен“ за целите на българската армия.

„Първото правителство на Борисов стигна до почти финализиране за изтребителите Ф-16. В момента, в който трябваше сделката да стигне до НС, Борисов подаде оставка.

При служебните правителства и Орешарски не се постигна нищо. След това вторият кабинет на Борисов пак повдигна темата за изтребители, после пак подаде оставка.

Служебното правителство на проф. Герджиков един ден преди да замине в историята, взе решение и постави третия кабинет на Борисов пред свършен факт, като буквално го постави в небрано лозе“, обясни Токин.

„Всичко е заради комисионните, които са огромни. Ако сделката за „Грипен“ е милиард и половина, аз предлагам тези 10% да отидат в бюджета. Нека данъкоплатецът знае какви са реалните цифри“, обясни журналистът.

„Много ми се иска тази комисия да свърши някаква работа, не само да се замажат нещата. Ако се докаже, че президентът Радев е оказвал натиск върху служебното правителство за „Грипен“, не изключвам да се отиде до нова оферта“, смята Токин.

Вижте целия разговор в следващото видео!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …