понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Тодор Тодоров: ГЕРБ и Борисов имат изгода от протакане, за да влязат в ролята на опозиция – отново

Тодор Тодоров: ГЕРБ и Борисов имат изгода от протакане, за да влязат в ролята на опозиция – отново

Представям си парламент само с ГЕРБ, БСП, ДПС и евентуално малка щипка патриоти. При малка разлика с БСП, Бойко Борисов ще предпочете да играе в опозиция. Малките партии обаче са обречени.

Това прогнозира пред Силвия Великова политологът Тодор Тодоров в един разговор за тежестта на мандата и последиците от него, както и за актуалните събития от последните дни.

За новата партия на бившия правосъден министър Христо Иванов „ДА, България“ той също не предрече „бърз и грандиозен успех“. Това са хора от ново поколение, елитарен проект на хора, които се срещат в София, но избори не се печелят така, уточни той.

Филмът не е сексуален, а социален – този виц припомни Тодоров по повод предаването на мандатите през последните седмици, като го сравни с „театър на абсурда“, в който няма никакъв съспенс.

Правителство няма как да се случи в този парламент без участието на двете големи политически сили, убеден е той.

Политологът е категоричен, че цялата история е едно умишлено дълго протакане, от което имат полза всички и най-вече ГЕРБ, които в това забавяне ще имат възможност да влязат – за пореден път – в ролята на опозиция.

Тези дни Борисов буквално се изнесе в Хитрино, показвайки човешки облик, състрадание, обличайки отново черното си яке, обърна внимание той.

Според Тодор Тодоров президентът Росен Плевнелиев също иска да се отърве и да прехвърли съставянето на служебен кабинет на наследника си Румен Радев. Възможно е дори между него и част от реформаторите, с които той е близък, да има договорка за бавене на топката, допусна той.

Реформаторите, приели мандата, политологът нарече политически неуспели хора, за които това е било шанс да излязат на сцената, да бъдат видени, да стане ясно, че са били депутати. Те не са представители на нищо, те са някакви лица, които не са дори РБ, а някакъв остатък от него, добави той.

„Няма как, защото това вече е факт, нещо, който можем да направим само веднъж. Те се превърнаха във виц и цирк“, категоричен бе той в отговор на въпрос не се ли самоубиват така реформаторите. Той предрече, че на следващите избори те няма да влязат в парламента, ще се дораздробят на малки фракции и ще изчезнат.

От няколко години тече проект да се отвори позиция за Кристалина Георгиева за Световната банка, която преминава през издигането й за ООН, твърди още Тодор Тодоров. Не съм сигурен, че цената си струва, добави той по повод скандала от последните дни около причината България да се откаже да бъде постоянен член на Съвета за сигурност на ООН.

За поредицата гафове на ГЕРБ, за консервативния Румен Радев, за Слави като българския Доналд Тръмп – чуйте цялото интервю с Тодор Тодоров:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …