неделя , 21 октомври 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Тодор Танев: ДБГ искаше министерството и го получи

Тодор Танев: ДБГ искаше министерството и го получи

Бившият министър на образованието Тодор Танев категорично заяви, че партия ДБГ винаги е искала да оглави Министерството на образованието и науката и накрая е успяла.

„Тука не става дума да се даде едно министерство. ДБГ нямаха министерство. Те искаха не само министерство. Не би ги удовлетворило, според мен, на спорта, младежта или пък земеделието, те се вълнуваха от това министерство. Господин Даниел Вълчев е единственият министър на образованието, който в последните години има пълен мандат в него и има много останало, т.е. те искаха това министерство и накрая го получиха“, каза Танев в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Попитан защо е коментирал с ирония номинацията на Меглена Кунева за министър, Танев отвърна: „Иронията – тя си е нормална, мисля“ и допълни, че вярва, че Кунева е достатъчно опитен политик, но не познава административните ѝ качества.

На въпрос дали е възможно една партия да овладее министерството Танев посочи, че не е уволнил почти никого, но „ако сега започнат масови чистки, това означава, че отговорът ми е „да“.

Относно срещата си с премиера Бойко Борисов и новината, че ще стане негов съветник, Танев заяви, че все още не е приел подобна покана.

„Честната гордост изисква да не приемам, другото е да сдъвча отново себе си. Трябва да мисля кое е по-доброто“, каза Танев.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …